Kocsonya recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
270 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 friss sertés hátsó csülök
- 2 sertés köröm
- 50 dkg bőrke
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 20 szem fekete bors
- só
- 3 csöves paprika
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej fokhagyma
Elkészítése:
A húst ízlés szerinti nagyságúra feldarabolom, a fűszerekkel és a megtisztított zöldségekkel hideg vízben felteszem főni. Annyi vizet öntük rá, hogy ellepje.
Főzés közben a habját leszedem. 3,5-4 órán át főzöm. Amikor kész, leszűröm.
Fél órát hagyom állni, majd a lé tetejéről a zsírt lemerem.
Tányérokba teszem a húsféléket és rámerem a levet.
Hideg helyre teszem, hogy megaludjon. Van, akik tojást is tesznek a tányér aljába, én nem szoktam. Mindenki maga dönti el.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.