Kocsonya recept
Hozzávalók:
- 1 friss sertés hátsó csülök
- 2 sertés köröm
- 50 dkg bőrke
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 20 szem fekete bors
- só
- 3 csöves paprika
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej fokhagyma
Elkészítése:
A húst ízlés szerinti nagyságúra feldarabolom, a fűszerekkel és a megtisztított zöldségekkel hideg vízben felteszem főni. Annyi vizet öntük rá, hogy ellepje.
Főzés közben a habját leszedem. 3,5-4 órán át főzöm. Amikor kész, leszűröm.
Fél órát hagyom állni, majd a lé tetejéről a zsírt lemerem.
Tányérokba teszem a húsféléket és rámerem a levet.
Hideg helyre teszem, hogy megaludjon. Van, akik tojást is tesznek a tányér aljába, én nem szoktam. Mindenki maga dönti el.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










