Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás tyúk recept

Káposztás tyúk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db 2 kg-s tyúk
    • 2 kg savanyú káposzta
    • 1 evőkanál zsír
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 kávéskanál őrölt paprika
    • 15 dkg rizs
    • egy kis csokor kapor
    • só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint

    Elkészítése:

    A zsíron megdinszteljük a megtiszított és finomra vágott hagymát, majd rátesszük a fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, sót, borsot és gulyáskrémet ízlés szerint. Jól összekeverjük az egészet.

    Ezután az átmosott káposzta felét tesszük rá, majd a feldarabolt tyúkot szépen elrendezzük a káposztám és a maradék
    káposztával befedjük.

    Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd rászórjuk a felaprított kaprot is és lefedve főzzük.

    Mikor a hús majdnem puha, akkor belekeverjük a rizst is és az egészet készre főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá