Káposztás tyúk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db 2 kg-s tyúk
- 2 kg savanyú káposzta
- 1 evőkanál zsír
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál őrölt paprika
- 15 dkg rizs
- egy kis csokor kapor
- só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
Elkészítése:
A zsíron megdinszteljük a megtiszított és finomra vágott hagymát, majd rátesszük a fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, sót, borsot és gulyáskrémet ízlés szerint. Jól összekeverjük az egészet.
Ezután az átmosott káposzta felét tesszük rá, majd a feldarabolt tyúkot szépen elrendezzük a káposztám és a maradék
káposztával befedjük.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd rászórjuk a felaprított kaprot is és lefedve főzzük.
Mikor a hús majdnem puha, akkor belekeverjük a rizst is és az egészet készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









