Káposztás tyúk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db 2 kg-s tyúk
  • 2 kg savanyú káposzta
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál őrölt paprika
  • 15 dkg rizs
  • egy kis csokor kapor
  • só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint

Elkészítése:

A zsíron megdinszteljük a megtiszított és finomra vágott hagymát, majd rátesszük a fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, sót, borsot és gulyáskrémet ízlés szerint. Jól összekeverjük az egészet.

Ezután az átmosott káposzta felét tesszük rá, majd a feldarabolt tyúkot szépen elrendezzük a káposztám és a maradék
káposztával befedjük.

Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd rászórjuk a felaprított kaprot is és lefedve főzzük.

Mikor a hús majdnem puha, akkor belekeverjük a rizst is és az egészet készre főzzük.