Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadászkáposzta recept

Vadászkáposzta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1.5 kg káposzta
    • 12 dkg füstölt szalonna
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 1 nagy pohár tejföl
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A káposztát legyaluljuk, vagy vékonyra szeleteljük, attól függően, ki hogyan szereti. Megsózzuk, majd félretesszük, hogy álljon egy kicsit.

    Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és serpenyőben szépen kiolvasztjuk. Amikor a szalonna már aranybarnára sült, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és együtt pároljuk tovább.

    Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzákeverjük a vékonyra szeletelt kolbászt, hogy az ízek jól összeérjenek, és együtt fejezzük be a párolást.

    A végén a tejfölbe belekeverjük a pirospaprikát, majd ezt is hozzáadjuk a káposztához, és épp csak egyet forralunk rajta, hogy minden tökéletesen összeérjen.

    Friss tejföllel és kenyérrel tálaljuk.

    Sztori

    Ezt az ételt mindig akkor készítem, ha valami jó, laktató, de olcsó fogásra vágyom. A nagyszüleimtől tanultam a receptet, mert ők mindig tudták, hogyan lehet egyszerű alapanyagokból valami igazán ízleteset készíteni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá