Vadászkáposzta recept
Hozzávalók:
- 1.5 kg káposzta
- 12 dkg füstölt szalonna
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- pirospaprika
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékonyra szeleteljük, attól függően, ki hogyan szereti. Megsózzuk, majd félretesszük, hogy álljon egy kicsit.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és serpenyőben szépen kiolvasztjuk. Amikor a szalonna már aranybarnára sült, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és együtt pároljuk tovább.
Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzákeverjük a vékonyra szeletelt kolbászt, hogy az ízek jól összeérjenek, és együtt fejezzük be a párolást.
A végén a tejfölbe belekeverjük a pirospaprikát, majd ezt is hozzáadjuk a káposztához, és épp csak egyet forralunk rajta, hogy minden tökéletesen összeérjen.
Friss tejföllel és kenyérrel tálaljuk.
Sztori
Ezt az ételt mindig akkor készítem, ha valami jó, laktató, de olcsó fogásra vágyom. A nagyszüleimtől tanultam a receptet, mert ők mindig tudták, hogyan lehet egyszerű alapanyagokból valami igazán ízleteset készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









