Vadászkáposzta recept

Hozzávalók:
- 1.5 kg káposzta
- 12 dkg füstölt szalonna
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- pirospaprika
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékonyra szeleteljük, attól függően, ki hogyan szereti. Megsózzuk, majd félretesszük, hogy álljon egy kicsit.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és serpenyőben szépen kiolvasztjuk. Amikor a szalonna már aranybarnára sült, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és együtt pároljuk tovább.
Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzákeverjük a vékonyra szeletelt kolbászt, hogy az ízek jól összeérjenek, és együtt fejezzük be a párolást.
A végén a tejfölbe belekeverjük a pirospaprikát, majd ezt is hozzáadjuk a káposztához, és épp csak egyet forralunk rajta, hogy minden tökéletesen összeérjen.
Friss tejföllel és kenyérrel tálaljuk.
Sztori
Ezt az ételt mindig akkor készítem, ha valami jó, laktató, de olcsó fogásra vágyom. A nagyszüleimtől tanultam a receptet, mert ők mindig tudták, hogyan lehet egyszerű alapanyagokból valami igazán ízleteset készíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »