Hozzávalók:
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékonyra szeleteljük, attól függően, ki hogyan szereti. Megsózzuk, majd félretesszük, hogy álljon egy kicsit.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és serpenyőben szépen kiolvasztjuk. Amikor a szalonna már aranybarnára sült, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és együtt pároljuk tovább.
Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzákeverjük a vékonyra szeletelt kolbászt, hogy az ízek jól összeérjenek, és együtt fejezzük be a párolást.
A végén a tejfölbe belekeverjük a pirospaprikát, majd ezt is hozzáadjuk a káposztához, és épp csak egyet forralunk rajta, hogy minden tökéletesen összeérjen.
Friss tejföllel és kenyérrel tálaljuk.
Ezt az ételt mindig akkor készítem, ha valami jó, laktató, de olcsó fogásra vágyom. A nagyszüleimtől tanultam a receptet, mert ők mindig tudták, hogyan lehet egyszerű alapanyagokból valami igazán ízleteset készíteni.