Kemencés töltött káposzta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg darálthús (lapocka)
- 1 fej káposzta
- pirospaprika
- színes bors
- só
- hús fűszer
- őröltkömény
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 0,5-1 l paradicsomlé
Elkészítése:
A hagymát meghámozom, felaprítom és a zsíron megdínsztelem.
A darált húshoz hozzáadom a sót, a borsot, a hús fűszert, köményt, pirospaprikát és a dínsztelt hagymát. Jól összekeverem, majd állni hagyom.
A káposztát leforrázom, leveleire szedem. Betekerem a káposztalevélbe a fűszerezetthúst.
A kerámia edény aljára az aprólékot és a savanyú káposztát elegyengetem, majd rápakolom a betöltött káposztát.
Ezután mehet a felfűtött kemencébe. Fél órát bennt kell hagyni, majd kivenni és a paradicsomlevet ráönteni és visszateszem a kemencébe.
Minél tovább van a kemencében, annál finomabb. Akár 2-3 órát is benn lehet.
Tejfőllel, kenyérrel tálalva nagyon finom!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.