Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés töltött káposzta recept

Kemencés töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darálthús (lapocka)
    • 1 fej káposzta
    • pirospaprika
    • színes bors
    • hús fűszer
    • őröltkömény
    • 1 fej vöröshagyma
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 0,5-1 l paradicsomlé

    Elkészítése:

    A hagymát meghámozom, felaprítom és a zsíron megdínsztelem.

    A darált húshoz hozzáadom a sót, a borsot, a hús fűszert, köményt, pirospaprikát és a dínsztelt hagymát. Jól összekeverem, majd állni hagyom.

    A káposztát leforrázom, leveleire szedem. Betekerem a káposztalevélbe a fűszerezetthúst.

    A kerámia edény aljára az aprólékot és a savanyú káposztát elegyengetem, majd rápakolom a betöltött káposztát.

    Ezután mehet a felfűtött kemencébe. Fél órát bennt kell hagyni, majd kivenni és a paradicsomlevet ráönteni és visszateszem a kemencébe.

    Minél tovább van a kemencében, annál finomabb. Akár 2-3 órát is benn lehet.

    Tejfőllel, kenyérrel tálalva nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá