Kemencés töltött káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kg darálthús (lapocka)
- 1 fej káposzta
- pirospaprika
- színes bors
- só
- hús fűszer
- őröltkömény
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 0,5-1 l paradicsomlé
Elkészítése:
A hagymát meghámozom, felaprítom és a zsíron megdínsztelem.
A darált húshoz hozzáadom a sót, a borsot, a hús fűszert, köményt, pirospaprikát és a dínsztelt hagymát. Jól összekeverem, majd állni hagyom.
A káposztát leforrázom, leveleire szedem. Betekerem a káposztalevélbe a fűszerezetthúst.
A kerámia edény aljára az aprólékot és a savanyú káposztát elegyengetem, majd rápakolom a betöltött káposztát.
Ezután mehet a felfűtött kemencébe. Fél órát bennt kell hagyni, majd kivenni és a paradicsomlevet ráönteni és visszateszem a kemencébe.
Minél tovább van a kemencében, annál finomabb. Akár 2-3 órát is benn lehet.
Tejfőllel, kenyérrel tálalva nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










