Kemencés töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kg darálthús (lapocka)
- 1 fej káposzta
- pirospaprika
- színes bors
- só
- hús fűszer
- őröltkömény
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 0,5-1 l paradicsomlé
Elkészítése:
A hagymát meghámozom, felaprítom és a zsíron megdínsztelem.
A darált húshoz hozzáadom a sót, a borsot, a hús fűszert, köményt, pirospaprikát és a dínsztelt hagymát. Jól összekeverem, majd állni hagyom.
A káposztát leforrázom, leveleire szedem. Betekerem a káposztalevélbe a fűszerezetthúst.
A kerámia edény aljára az aprólékot és a savanyú káposztát elegyengetem, majd rápakolom a betöltött káposztát.
Ezután mehet a felfűtött kemencébe. Fél órát bennt kell hagyni, majd kivenni és a paradicsomlevet ráönteni és visszateszem a kemencébe.
Minél tovább van a kemencében, annál finomabb. Akár 2-3 órát is benn lehet.
Tejfőllel, kenyérrel tálalva nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »