Kemencés töltött káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darálthús (lapocka)
  • 1 fej káposzta
  • pirospaprika
  • színes bors
  • hús fűszer
  • őröltkömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 0,5-1 l paradicsomlé

Elkészítése:

A hagymát meghámozom, felaprítom és a zsíron megdínsztelem.

A darált húshoz hozzáadom a sót, a borsot, a hús fűszert, köményt, pirospaprikát és a dínsztelt hagymát. Jól összekeverem, majd állni hagyom.

A káposztát leforrázom, leveleire szedem. Betekerem a káposztalevélbe a fűszerezetthúst.

A kerámia edény aljára az aprólékot és a savanyú káposztát elegyengetem, majd rápakolom a betöltött káposztát.

Ezután mehet a felfűtött kemencébe. Fél órát bennt kell hagyni, majd kivenni és a paradicsomlevet ráönteni és visszateszem a kemencébe.

Minél tovább van a kemencében, annál finomabb. Akár 2-3 órát is benn lehet.

Tejfőllel, kenyérrel tálalva nagyon finom!