Káposztás-burgonyás galuska recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 közepes káposzta
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek sertészsír
- 25 dkg finomliszt
Elkészítése:
Lereszeljük a káposztát, összekeverjük 2 mk sóval, és állni hagyjuk 10 percig.
Meglangyosítjuk a zsiradékot, belerakjuk a kinyomkodott káposztát, és megpirítjuk.
Burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és 3 ek pirított káposztát teszünk még hozzá.
Lisztet hozzákeverjük (nokedlitészta állagú legyen).
Sós vizet forralunk, beleszaggatjuk a tésztát. Ha feljött a víz tetejére, még egy percig forraljuk, és kiszedjük a pirított káposztára, és jól összeforgatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.