Káposztás-burgonyás galuska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 közepes káposzta
  • 3 db tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek sertészsír
  • 25 dkg finomliszt

Elkészítése:

Lereszeljük a káposztát, összekeverjük 2 mk sóval, és állni hagyjuk 10 percig.

Meglangyosítjuk a zsiradékot, belerakjuk a kinyomkodott káposztát, és megpirítjuk.

Burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és 3 ek pirított káposztát teszünk még hozzá.

Lisztet hozzákeverjük (nokedlitészta állagú legyen).

Sós vizet forralunk, beleszaggatjuk a tésztát. Ha feljött a víz tetejére, még egy percig forraljuk, és kiszedjük a pirított káposztára, és jól összeforgatjuk.