Kakukkfüves-csirkemájas rizottó recept
Hozzávalók:
- 500 g rizotto rizs
- 350 g csirkemáj
- 1,5 l húslevea alaplé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek (olíva)olaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 tk kakukkfű
- 50 g reszelt sajt
- 70 g vaj
Elkészítése:
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd szeleteljük kisebb kockákra a csirkemájat. Közben az alaplét kezdjük el melegíteni. Fontos, hogy végig alacsony lángon tartsuk melegen.
Reszeljük le a sajtot is.
A vaj felén és az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát és főzzük fél percig. Ez után adjuk hozzá a májat és pirítsuk le kicsit. Ha ez megvan öntsük bele a rizst, majd keverjük alaposan össze. Ezt főzzük közepes lángon 2-3 percig. Amikor a rizsszemek széle már átlátszó, a közepük fehér, akkor felöntjük a borral.
Keverjük össze, főzzük addig, amíg a bor teljesen elpárolog.
Egy-másfél merőkanálnyi forró alaplét adjunk a rizshez, majd ízesítsük a kakukkfűvel. Keverjük össze, majd hagyjuk, hogy a rizs elfője az alaplevet. (A rizottó lényege az, hogy apránként adjuk hozzá az alaplevet és hagyjuk elfőni.) Ezt ismételgetjük addig, amíg az alaplé el nem fogy.
Egy krémes, szószos rizsételt kell kapnunk.
Amikor az utolsó adag alaplét hozzáadtuk a rizshez, akkor tegyük bele a reszelt sajtot. Ezt főzzük össze még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. A lényeg, hogy a rizsnek „al dente”-nek kell lennie.
Legvégül adjuk hozzá a maradék vajat, keverjük el és fedjük le pár percig. Melegen tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









