Hozzávalók:
Elkészítése:
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd szeleteljük kisebb kockákra a csirkemájat. Közben az alaplét kezdjük el melegíteni. Fontos, hogy végig alacsony lángon tartsuk melegen.
Reszeljük le a sajtot is.
A vaj felén és az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát és főzzük fél percig. Ez után adjuk hozzá a májat és pirítsuk le kicsit. Ha ez megvan öntsük bele a rizst, majd keverjük alaposan össze. Ezt főzzük közepes lángon 2-3 percig. Amikor a rizsszemek széle már átlátszó, a közepük fehér, akkor felöntjük a borral.
Keverjük össze, főzzük addig, amíg a bor teljesen elpárolog.
Egy-másfél merőkanálnyi forró alaplét adjunk a rizshez, majd ízesítsük a kakukkfűvel. Keverjük össze, majd hagyjuk, hogy a rizs elfője az alaplevet. (A rizottó lényege az, hogy apránként adjuk hozzá az alaplevet és hagyjuk elfőni.) Ezt ismételgetjük addig, amíg az alaplé el nem fogy.
Egy krémes, szószos rizsételt kell kapnunk.
Amikor az utolsó adag alaplét hozzáadtuk a rizshez, akkor tegyük bele a reszelt sajtot. Ezt főzzük össze még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. A lényeg, hogy a rizsnek „al dente”-nek kell lennie.
Legvégül adjuk hozzá a maradék vajat, keverjük el és fedjük le pár percig. Melegen tálaljuk!