Húsos kelkáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg kelkáposzta
- 25-30 dkg darálthús
- 1 nagy szál sárgarépa
- 3-4 szem krumpli
- 2-3 ek sűrített paradicsom
- só, bors, kömény, kurkuma, majoránna ízlés szerint
- zsiradék
Elkészítése:
A húst a felforrósított zsiradékon megpárolom. Amikor majdnem kész, akkor fűszerezem és hozzáadom a sűrített paradicsomot és készre pirítom.
Ha készen van, akkor a húst kiszedem és a visszamardt zsiradékon a felkockázott kelkáposztát megpárolom. A vastag ereket ugyan kivágom, de nem dobom ki, hanem a felkockázott sárgarépához és krumplihoz adom, amiket együtt sós-kurkumás vízben főzök.
Ha szükséges, akkor ebből a főzőléből teszek, akár a húsra, akár a káposztára.
Végül, az egészet összeforgatom. Pár percig, még pirítom, majd tejföllel tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »