Húsos káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 8 személyre:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1,5 kg császárhús vagy oldalas
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 2 ek. pirospaprika
- só
- 3-4 db babérlevél
Előkészítés:
A húst nagyobb darabokra vágjuk. A füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A káposztát ha túl savanyúnak találjuk, átmossuk.
Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst,8-10 percet pároljuk, majd megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük.
Beletesszük az átmosott káposztát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és készre főzzük.
Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









