Húsos káposzta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 8 személyre:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1,5 kg császárhús vagy oldalas
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 2 ek. pirospaprika
- só
- 3-4 db babérlevél
Előkészítés:
A húst nagyobb darabokra vágjuk. A füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A káposztát ha túl savanyúnak találjuk, átmossuk.
Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst,8-10 percet pároljuk, majd megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük.
Beletesszük az átmosott káposztát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és készre főzzük.
Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.