Húsos káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Húsos káposzta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1,5 kg császárhús vagy oldalas
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ek. pirospaprika
  • 3-4 db babérlevél

Előkészítés:

A húst nagyobb darabokra vágjuk. A füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A káposztát ha túl savanyúnak találjuk, átmossuk.

Elkészítés:

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst,8-10 percet pároljuk, majd megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük.

Beletesszük az átmosott káposztát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és készre főzzük.

Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.