Húsgombócos paprikás krumpli recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 l víz
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felaprított paprikát és paradicsomot. Az egészet feltesszük főni.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal, fűszerpaprikával és az aprított fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük.
Az egészet összegyúrjuk, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.
A gombócokat a paprikás krumpliba tesszük és lefedve, lassú tűzőn készre pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »