Húsgombócos paprikás krumpli recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 l víz
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felaprított paprikát és paradicsomot. Az egészet feltesszük főni.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal, fűszerpaprikával és az aprított fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük.
Az egészet összegyúrjuk, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.
A gombócokat a paprikás krumpliba tesszük és lefedve, lassú tűzőn készre pároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »