Húsgombócos paprikás krumpli recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 l víz
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felaprított paprikát és paradicsomot. Az egészet feltesszük főni.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal, fűszerpaprikával és az aprított fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük.
Az egészet összegyúrjuk, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.
A gombócokat a paprikás krumpliba tesszük és lefedve, lassú tűzőn készre pároljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.