Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal recept

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 db zsemle
- 2 csapott ek finomliszt
- 4 ek zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szószhoz:
- 2 ek vaj
- 2 csapott ek finomliszt
- 2.5 dl tej
- 2 dl tejföl
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek kapor
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Húsgombóchoz:
Zsemléket vízbe áztatjuk.
Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk olajon megdinszteljük.
Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, megdinsztelt vöröshagymát, tojást, lisztet, 2 ek zsemlemorzsát, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Kisebb gombócokat formázunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsába, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.
Szószhoz:
Vajat felmelegítjük, lisztet belekeverjük, és enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük.
Addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.
Tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, felaprított kaprot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd a szószhoz adjuk. Folyamatos kavargatás mellett összefőzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »