Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal recept
                            Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
 - 1 közepes vöröshagyma
 - 5 ek napraforgó olaj
 - 2 db zsemle
 - 2 csapott ek finomliszt
 - 4 ek zsemlemorzsa
 - só ízlés szerint
 - 2 teáskanál fűszerpaprika
 - 1 db 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS 
Szószhoz:
- 2 ek vaj
 - 2 csapott ek finomliszt
 - 2.5 dl tej
 - 2 dl tejföl
 - 5 gerezd fokhagyma
 - 1 ek kapor
 - só ízlés szerint
 
Elkészítése:
Húsgombóchoz:
Zsemléket vízbe áztatjuk.
Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk olajon megdinszteljük.
Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, megdinsztelt vöröshagymát, tojást, lisztet, 2 ek zsemlemorzsát, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Kisebb gombócokat formázunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsába, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.
Szószhoz:
Vajat felmelegítjük, lisztet belekeverjük, és enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük.
Addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.
Tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, felaprított kaprot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd a szószhoz adjuk. Folyamatos kavargatás mellett összefőzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









