Házi kenyérlángos recept
Galéria (5)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók (2 nagy tepsihez):
- 60 dkg liszt
- 1 csomag friss élesztő
- 4-5 dl langyos víz
- 1 ek cukor
- 1 csapott ek só
- 1 dl olaj
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 közepes fej fokhagyma
- 4 fej lilahagyma
- 40 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet és a sót, majd tésztát gyúrunk belőle.
Beledolgozzuk az olajat. 15-20 percig kelesztjük. Két részre osztjuk, elnyújtjuk, sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
A tejfölhöz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a tésztát. Az apróra vágott hagymát és az előzőleg már kisütött füstölt szalonnát rátesszük.
Közepes lángon 30-40 percig sütjük. Tehetünk rá paprikát, paradicsomot, uborkát, esetleg reszelt sajtot.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.