Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi kenyérlángos recept

Házi kenyérlángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (2 nagy tepsihez):

    • 60 dkg liszt
    • 1 csomag friss élesztő
    • 4-5 dl langyos víz
    • 1 ek cukor
    • 1 csapott ek só
    • 1 dl olaj
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 1 közepes fej fokhagyma
    • 4 fej lilahagyma
    • 40 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:

    A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet és a sót, majd tésztát gyúrunk belőle.

    Beledolgozzuk az olajat. 15-20 percig kelesztjük. Két részre osztjuk, elnyújtjuk, sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.

    A tejfölhöz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a tésztát. Az apróra vágott hagymát és az előzőleg már kisütött füstölt szalonnát rátesszük.

    Közepes lángon 30-40 percig sütjük. Tehetünk rá paprikát, paradicsomot, uborkát, esetleg reszelt sajtot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá