Házi kenyérlángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók (2 nagy tepsihez):

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag friss élesztő
  • 4-5 dl langyos víz
  • 1 ek cukor
  • 1 csapott ek só
  • 1 dl olaj
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 közepes fej fokhagyma
  • 4 fej lilahagyma
  • 40 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:

A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet és a sót, majd tésztát gyúrunk belőle.

Beledolgozzuk az olajat. 15-20 percig kelesztjük. Két részre osztjuk, elnyújtjuk, sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.

A tejfölhöz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a tésztát. Az apróra vágott hagymát és az előzőleg már kisütött füstölt szalonnát rátesszük.

Közepes lángon 30-40 percig sütjük. Tehetünk rá paprikát, paradicsomot, uborkát, esetleg reszelt sajtot.