Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyományos brassói aprópecsenye recept

Hagyományos brassói aprópecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertés lapocka vagy comb
    • 60 dkg krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 babérlevél
    • 2 ek étolaj vagy 1 ek libazsír
    • 1 csapott ek fűszerpaprika
    • 1 mk majoránna
    • 1 tk piros arany
    • 1 mk vegeta
    • fél mk bors
    • ízlés szerint só
    • fél liter étolaj

    Elkészítése:

    Egy lábasban felmelegítem az olajat vagy zsírt.

    A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, felkockázom, az olajon alacsony lángon üvegesre pirítom. Közben a húst megmosom, felkockázom, majd a hagymára teszem. Fehéredésig pirítom.

    A paradicsomot megmosom, héját kereszt alakban bevágom és körülbelül 1 percre lobogó, forró vízbe teszem. Hideg vízbe téve a héjat már egy-két mozdulattal le tudom húzni. A paprikát is megmosom, megtisztítom, csumáját eltávolítom, majd a paradicsommal együtt kockákra vágom.

    Miután a hús kifehéredett, a kétfajta zöldséget beleteszem, rányomom a fokhagymát és beledobom a babérlevelet is. Hozzáadom a majorannát, vegetát, sót, borsot, elkeverem. Ezután szórom meg a fűszerpaprikával, amivel szintén alaposan elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Kevés piros arannyal is ízesítem.

    Fedő alatt addig főzöm közepes lángon, míg a hús megpuhul.

    Közben a krumplit megtisztítom, megmosom, felkockázom, majd egy tiszta konyharuhába bugyolálva leitatom róla az összes nedvességet. Közepesen forró olajban pirosra sütöm és egy papírtörlővel bélelt tálba szedem.

    Mikor a hús már puha, leveszem a fedőt, és nélküle forralom még pár percig, hogy a szaft sűrűsödjön picit. Végül a sült krumplit a pörköltre szedem és alaposan összekeverem.

    Tehetünk a tetejére hegyes erős paprika karikákat, petrezselymet vagy tálalhatjuk a kedvenc savanyúságunkkal!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá