Hagyományos brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertés lapocka vagy comb
- 60 dkg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 babérlevél
- 2 ek étolaj vagy 1 ek libazsír
- 1 csapott ek fűszerpaprika
- 1 mk majoránna
- 1 tk piros arany
- 1 mk vegeta
- fél mk bors
- ízlés szerint só
- fél liter étolaj
Elkészítése:
Egy lábasban felmelegítem az olajat vagy zsírt.
A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, felkockázom, az olajon alacsony lángon üvegesre pirítom. Közben a húst megmosom, felkockázom, majd a hagymára teszem. Fehéredésig pirítom.
A paradicsomot megmosom, héját kereszt alakban bevágom és körülbelül 1 percre lobogó, forró vízbe teszem. Hideg vízbe téve a héjat már egy-két mozdulattal le tudom húzni. A paprikát is megmosom, megtisztítom, csumáját eltávolítom, majd a paradicsommal együtt kockákra vágom.
Miután a hús kifehéredett, a kétfajta zöldséget beleteszem, rányomom a fokhagymát és beledobom a babérlevelet is. Hozzáadom a majorannát, vegetát, sót, borsot, elkeverem. Ezután szórom meg a fűszerpaprikával, amivel szintén alaposan elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Kevés piros arannyal is ízesítem.
Fedő alatt addig főzöm közepes lángon, míg a hús megpuhul.
Közben a krumplit megtisztítom, megmosom, felkockázom, majd egy tiszta konyharuhába bugyolálva leitatom róla az összes nedvességet. Közepesen forró olajban pirosra sütöm és egy papírtörlővel bélelt tálba szedem.
Mikor a hús már puha, leveszem a fedőt, és nélküle forralom még pár percig, hogy a szaft sűrűsödjön picit. Végül a sült krumplit a pörköltre szedem és alaposan összekeverem.
Tehetünk a tetejére hegyes erős paprika karikákat, petrezselymet vagy tálalhatjuk a kedvenc savanyúságunkkal!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »