Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyros tál recept

Gyros tál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg hús (lehet vegyesen is)
    • bolti gyros fűszer vagy
      házilag elkészítve a gyros fűszer hozzávalói 1,5 kg húshoz: 2 ek só, 1 ek pirospaprika, 1 tk őrölt bors, 1 ek aprított vagy szárított petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek aprított vagy szárított oregánó
      illetve csipetnyi őrölt fahéj, szerecsendió és római kömény (de ezek akár el is hagyhatóak)

    A görög salátához:

    • fejes saláta
    • kígyóuborka
    • paradicsom
    • lilahagyma
    • olívaolaj
    • feta sajt
    • oregánó

    Öntethez:

    • 150 g natúr joghurt
    • só, bors, kapor ízlés szerint

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben összekeverjük a gyros fűszert 4-5 ek étolajjal, beleforgatjuk a vékonyra szeletelt, darabolt húst és hagyjuk pácolódni benne legalább fél órát. Aztán megsütjük.

    A salátát, uborkát, paradicsomot, lilahagymát felkockázzuk, egy tálban összekeverjük, rátördeljük a sajtot, megszórjuk oregánóval és öntünk rá 1-2 ek olívaolajat.

    Az öntethez a joghurtot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szárított kaporral ízesítjük.

    Sült krumplival kiegészítve nagyon fincsi ebéddel sikerült a páromat meglepni.

    Tipp:

    Természetesen az eredeti görög salátában nincs fejes saláta, viszont olívabogyó igen…én most kihagytam belőle, nem rajongok érte!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá