Hozzávalók:
A görög salátához:
Öntethez:
Elkészítése:
Egy serpenyőben összekeverjük a gyros fűszert 4-5 ek étolajjal, beleforgatjuk a vékonyra szeletelt, darabolt húst és hagyjuk pácolódni benne legalább fél órát. Aztán megsütjük.
A salátát, uborkát, paradicsomot, lilahagymát felkockázzuk, egy tálban összekeverjük, rátördeljük a sajtot, megszórjuk oregánóval és öntünk rá 1-2 ek olívaolajat.
Az öntethez a joghurtot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szárított kaporral ízesítjük.
Sült krumplival kiegészítve nagyon fincsi ebéddel sikerült a páromat meglepni.
Természetesen az eredeti görög salátában nincs fejes saláta, viszont olívabogyó igen…én most kihagytam belőle, nem rajongok érte!