Gombás-húsos tepsis burgonya recept

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 50 dkg darált hús
- 10-12 közepes burgonya
- füstölt szalonna ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- sajt
- só
- bors
- oregánó
- 1 fej vöröshagyma
- kevés liszt a habaráshoz
- margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A hagymát a darált hússal nagyméretű serpenyőben félkészre pirítom, majd a szeletelt gomba hozzáadása után tovább pirítom.
Felöntöm 2-3 pohár vízzel, majd ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és a felaprított fokhagymával. Miután felforrt, a tejföl felének és kevés lisztnek a keverékével behabarom. Addig főzöm, míg sűrű mártást nem kapok, és míg a hús meg nem puhul.
A szalonnát apró kockákra vágom, és külön serpenyőben ropogósra sütöm.
Egy közepes tepsit kivajazok, majd felváltva rétegezek bele egy sor szeletelt krumplit, a szalonnakockákat a zsírjával együtt és a mártást.
A tetejére krumpli kerüljön, amit megkenek a tejföl másik felével, majd sajtot reszelek rá. A krumplirétegeket sóval ízesítem.
Alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »