Gombás-húsos tepsis burgonya recept

Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 50 dkg darált hús
- 10-12 közepes burgonya
- füstölt szalonna ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- sajt
- só
- bors
- oregánó
- 1 fej vöröshagyma
- kevés liszt a habaráshoz
- margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A hagymát a darált hússal nagyméretű serpenyőben félkészre pirítom, majd a szeletelt gomba hozzáadása után tovább pirítom.
Felöntöm 2-3 pohár vízzel, majd ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és a felaprított fokhagymával. Miután felforrt, a tejföl felének és kevés lisztnek a keverékével behabarom. Addig főzöm, míg sűrű mártást nem kapok, és míg a hús meg nem puhul.
A szalonnát apró kockákra vágom, és külön serpenyőben ropogósra sütöm.
Egy közepes tepsit kivajazok, majd felváltva rétegezek bele egy sor szeletelt krumplit, a szalonnakockákat a zsírjával együtt és a mártást.
A tetejére krumpli kerüljön, amit megkenek a tejföl másik felével, majd sajtot reszelek rá. A krumplirétegeket sóval ízesítem.
Alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »