Gombás-húsos tepsis burgonya recept
Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 50 dkg darált hús
- 10-12 közepes burgonya
- füstölt szalonna ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- sajt
- só
- bors
- oregánó
- 1 fej vöröshagyma
- kevés liszt a habaráshoz
- margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A hagymát a darált hússal nagyméretű serpenyőben félkészre pirítom, majd a szeletelt gomba hozzáadása után tovább pirítom.
Felöntöm 2-3 pohár vízzel, majd ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és a felaprított fokhagymával. Miután felforrt, a tejföl felének és kevés lisztnek a keverékével behabarom. Addig főzöm, míg sűrű mártást nem kapok, és míg a hús meg nem puhul.
A szalonnát apró kockákra vágom, és külön serpenyőben ropogósra sütöm.
Egy közepes tepsit kivajazok, majd felváltva rétegezek bele egy sor szeletelt krumplit, a szalonnakockákat a zsírjával együtt és a mártást.
A tetejére krumpli kerüljön, amit megkenek a tejföl másik felével, majd sajtot reszelek rá. A krumplirétegeket sóval ízesítem.
Alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

