Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-húsos tepsis burgonya recept

Gombás-húsos tepsis burgonya
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg gomba
    • 50 dkg darált hús
    • 10-12 közepes burgonya
    • füstölt szalonna ízlés szerint
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy pohár tejföl
    • sajt
    • bors
    • oregánó
    • 1 fej vöröshagyma
    • kevés liszt a habaráshoz
    • margarin a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:
    A hagymát a darált hússal nagyméretű serpenyőben félkészre pirítom, majd a szeletelt gomba hozzáadása után tovább pirítom.
    Felöntöm 2-3 pohár vízzel, majd ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és a felaprított fokhagymával. Miután felforrt, a tejföl felének és kevés lisztnek a keverékével behabarom. Addig főzöm, míg sűrű mártást nem kapok, és míg a hús meg nem puhul.
    A szalonnát apró kockákra vágom, és külön serpenyőben ropogósra sütöm.
    Egy közepes tepsit kivajazok, majd felváltva rétegezek bele egy sor szeletelt krumplit, a szalonnakockákat a zsírjával együtt és a mártást.
    A tetejére krumpli kerüljön, amit megkenek a tejföl másik felével, majd sajtot reszelek rá. A krumplirétegeket sóval ízesítem.
    Alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben készre sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá