Gombás-húsos tepsis burgonya

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 50 dkg darált hús
  • 10-12 közepes burgonya
  • füstölt szalonna ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • sajt
  • bors
  • oregánó
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés liszt a habaráshoz
  • margarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:
A hagymát a darált hússal nagyméretű serpenyőben félkészre pirítom, majd a szeletelt gomba hozzáadása után tovább pirítom.
Felöntöm 2-3 pohár vízzel, majd ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és a felaprított fokhagymával. Miután felforrt, a tejföl felének és kevés lisztnek a keverékével behabarom. Addig főzöm, míg sűrű mártást nem kapok, és míg a hús meg nem puhul.
A szalonnát apró kockákra vágom, és külön serpenyőben ropogósra sütöm.
Egy közepes tepsit kivajazok, majd felváltva rétegezek bele egy sor szeletelt krumplit, a szalonnakockákat a zsírjával együtt és a mártást.
A tetejére krumpli kerüljön, amit megkenek a tejföl másik felével, majd sajtot reszelek rá. A krumplirétegeket sóval ízesítem.
Alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben készre sütöm.