Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás fasírt recept

Gombás fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált hús
    • 3 db szikkadt zsemle
    • 20 dkg csiperke gomba
    • 2 db csirkemáj
    • kis fej vöröshagyma
    • majoranna
    • petrezselyemzöld
    • bors
    • zsemlemorzsa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A darált húst egy tálba teszem.

    Hozzámorzsolom a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, ráütöm a tojásokat, sózom, borsozom, hozzáadom a lekapart csirkemájat, majorannát, finomra vágott petrezselyemzöldet, a nagyon finomra vágott, vagy lereszelt kis fej vöröshagymát, majd az apró kockákra vágott gombát.

    Összedolgozom, kóstolom, ha szükséges, utánasózok.

    Egy őzgerinc formát kizsírozok, megszórom zsemlemorzsával, belesimítom a masszát és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütöm.

    Meglátszik, ha a forma szélénél már elválik és a teteje is szép piros, akkor lassan elkészül. Beleszúrt hústűvel, vagy fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy a közepe is átsült-e.

    Adhatjuk főzelékhez feltétnek, de körettel önálló ételként is fogyaszthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá