Gombás fasírt recept

Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 3 db szikkadt zsemle
- 20 dkg csiperke gomba
- 2 db csirkemáj
- kis fej vöröshagyma
- majoranna
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- zsemlemorzsa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A darált húst egy tálba teszem.
Hozzámorzsolom a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, ráütöm a tojásokat, sózom, borsozom, hozzáadom a lekapart csirkemájat, majorannát, finomra vágott petrezselyemzöldet, a nagyon finomra vágott, vagy lereszelt kis fej vöröshagymát, majd az apró kockákra vágott gombát.
Összedolgozom, kóstolom, ha szükséges, utánasózok.
Egy őzgerinc formát kizsírozok, megszórom zsemlemorzsával, belesimítom a masszát és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütöm.
Meglátszik, ha a forma szélénél már elválik és a teteje is szép piros, akkor lassan elkészül. Beleszúrt hústűvel, vagy fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy a közepe is átsült-e.
Adhatjuk főzelékhez feltétnek, de körettel önálló ételként is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »