Gombás fasírt recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 3 db szikkadt zsemle
- 20 dkg csiperke gomba
- 2 db csirkemáj
- kis fej vöröshagyma
- majoranna
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- zsemlemorzsa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A darált húst egy tálba teszem.
Hozzámorzsolom a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, ráütöm a tojásokat, sózom, borsozom, hozzáadom a lekapart csirkemájat, majorannát, finomra vágott petrezselyemzöldet, a nagyon finomra vágott, vagy lereszelt kis fej vöröshagymát, majd az apró kockákra vágott gombát.
Összedolgozom, kóstolom, ha szükséges, utánasózok.
Egy őzgerinc formát kizsírozok, megszórom zsemlemorzsával, belesimítom a masszát és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütöm.
Meglátszik, ha a forma szélénél már elválik és a teteje is szép piros, akkor lassan elkészül. Beleszúrt hústűvel, vagy fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy a közepe is átsült-e.
Adhatjuk főzelékhez feltétnek, de körettel önálló ételként is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









