Gombás fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 2 db csirkemáj
  • kis fej vöröshagyma
  • majoranna
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • 2 tojás

Elkészítése:

A darált húst egy tálba teszem.

Hozzámorzsolom a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, ráütöm a tojásokat, sózom, borsozom, hozzáadom a lekapart csirkemájat, majorannát, finomra vágott petrezselyemzöldet, a nagyon finomra vágott, vagy lereszelt kis fej vöröshagymát, majd az apró kockákra vágott gombát.

Összedolgozom, kóstolom, ha szükséges, utánasózok.

Egy őzgerinc formát kizsírozok, megszórom zsemlemorzsával, belesimítom a masszát és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütöm.

Meglátszik, ha a forma szélénél már elválik és a teteje is szép piros, akkor lassan elkészül. Beleszúrt hústűvel, vagy fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy a közepe is átsült-e.

Adhatjuk főzelékhez feltétnek, de körettel önálló ételként is fogyaszthatjuk.