Fűszeres húsgombóc pikáns paradicsomos mártásban recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- őrölt bors
- őrölt kömény
- bazsalikom
- oregánó
- vegeta
- 300 ml paradicsomszósz
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- zeller
- víz
- olaj
- só
Elkészítése:
A darált húst egy edénybe helyezzük. Hozzáadunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, a tojást. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, köményt.
Jól összedolgozzuk ezeket a hozzávalókat, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.
A gombócokat vegetás vízben előfőzzük.
A másik fejvöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal és kb 1 dl vízzel. A szószt oregánóval, bazsalikommal, apróra vágott zellerrel és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.
A mártást felforraljuk, majd ezután belehelyezzük az előfőzött húsgombócokat. Ezután még 15 percig főzzük, szükség szerint a mártás további víz hozzáadásával hígíthatjuk.
A kész mártásos húsgombócot kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »