Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fóliában sült rakott csirke recept

Fóliában sült rakott csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 filézett csirkecomb
    • 6 csirkeszárny
    • 1,5 kg burgonya
    • 2 ek étolaj
    • 1 csokor vágott petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek liszt
    • 4 dl tej
    • folyékony margarin

    Elkészítése:
    A csirkehúst sózzuk, borsozzuk egy kevés liszttel meghintve forró olajban kisütjük és félretesszük.

    A megmaradt olajból veszünk ki 2 evőkanálnyit és a 2 ek liszttel összekeverjük, majd felforrósítjuk (nem pirítjuk!), felöntjük a tejjel és tejföl sűrűségűre főzzük.

    Közben a burgonyát megfőzzük és karikára vágjuk.

    Ha a tejes mártás langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojás sárgákat, a fehérjéből vert kemény habot sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elegyítjük a szeletelt burgonyával.

    Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, aljára terítjük a burgonya felét, rátesszük az átsütött csirkedarabokat, befedjük a megmaradt burgonyával és folyékony margarinnal meglocsoljuk. Az edényt lezárjuk egy fólialappal és sütőben kb 20-25 percig sütjük 200 fokon. A fóliát levéve addig sütjük, míg a burgonya szép színt kap.

    Párolt káposztával fogyasztottuk, amibe egy nagyobb céklát reszeltem. Nagyon finom volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá