Fóliában sült rakott csirke recept

Hozzávalók:
- 6 filézett csirkecomb
- 6 csirkeszárny
- 1,5 kg burgonya
- 2 ek étolaj
- 1 csokor vágott petrezselyemzöld
- őrölt bors
- só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- 4 dl tej
- folyékony margarin
Elkészítése:
A csirkehúst sózzuk, borsozzuk egy kevés liszttel meghintve forró olajban kisütjük és félretesszük.
A megmaradt olajból veszünk ki 2 evőkanálnyit és a 2 ek liszttel összekeverjük, majd felforrósítjuk (nem pirítjuk!), felöntjük a tejjel és tejföl sűrűségűre főzzük.
Közben a burgonyát megfőzzük és karikára vágjuk.
Ha a tejes mártás langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojás sárgákat, a fehérjéből vert kemény habot sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elegyítjük a szeletelt burgonyával.
Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, aljára terítjük a burgonya felét, rátesszük az átsütött csirkedarabokat, befedjük a megmaradt burgonyával és folyékony margarinnal meglocsoljuk. Az edényt lezárjuk egy fólialappal és sütőben kb 20-25 percig sütjük 200 fokon. A fóliát levéve addig sütjük, míg a burgonya szép színt kap.
Párolt káposztával fogyasztottuk, amibe egy nagyobb céklát reszeltem. Nagyon finom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »