Fóliában sült rakott csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 filézett csirkecomb
  • 6 csirkeszárny
  • 1,5 kg burgonya
  • 2 ek étolaj
  • 1 csokor vágott petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 4 tojás
  • 2 ek liszt
  • 4 dl tej
  • folyékony margarin

Elkészítése:
A csirkehúst sózzuk, borsozzuk egy kevés liszttel meghintve forró olajban kisütjük és félretesszük.

A megmaradt olajból veszünk ki 2 evőkanálnyit és a 2 ek liszttel összekeverjük, majd felforrósítjuk (nem pirítjuk!), felöntjük a tejjel és tejföl sűrűségűre főzzük.

Közben a burgonyát megfőzzük és karikára vágjuk.

Ha a tejes mártás langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojás sárgákat, a fehérjéből vert kemény habot sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elegyítjük a szeletelt burgonyával.

Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, aljára terítjük a burgonya felét, rátesszük az átsütött csirkedarabokat, befedjük a megmaradt burgonyával és folyékony margarinnal meglocsoljuk. Az edényt lezárjuk egy fólialappal és sütőben kb 20-25 percig sütjük 200 fokon. A fóliát levéve addig sütjük, míg a burgonya szép színt kap.

Párolt káposztával fogyasztottuk, amibe egy nagyobb céklát reszeltem. Nagyon finom volt.