Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkehúst sózzuk, borsozzuk egy kevés liszttel meghintve forró olajban kisütjük és félretesszük.
A megmaradt olajból veszünk ki 2 evőkanálnyit és a 2 ek liszttel összekeverjük, majd felforrósítjuk (nem pirítjuk!), felöntjük a tejjel és tejföl sűrűségűre főzzük.
Közben a burgonyát megfőzzük és karikára vágjuk.
Ha a tejes mártás langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojás sárgákat, a fehérjéből vert kemény habot sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elegyítjük a szeletelt burgonyával.
Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, aljára terítjük a burgonya felét, rátesszük az átsütött csirkedarabokat, befedjük a megmaradt burgonyával és folyékony margarinnal meglocsoljuk. Az edényt lezárjuk egy fólialappal és sütőben kb 20-25 percig sütjük 200 fokon. A fóliát levéve addig sütjük, míg a burgonya szép színt kap.
Párolt káposztával fogyasztottuk, amibe egy nagyobb céklát reszeltem. Nagyon finom volt.