Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás Provence csirke recept

Fokhagymás Provence csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg-os csirkemell
    • 40 dkg paradicsom
    • 3 evőkanál provence krém
    • 10 dkg zöldborsó
    • 2 dl házi ketchup ,de lehet bolti is
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 dl fehérbor
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 tk kakukkfű
    • pici só
    • 1 pici őrölt bors
    • ½ dl étolaj

    Elkészítése:

    A csirkét feldaraboljuk kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajban fehéredésig pirítjuk.

    Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk.

    Beletesszük az apró darabokra vágott paradicsomot, a zöldborsót a kakukkfüvet, ráöntjük a bort, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, és fedő alatt puhára pároljuk.

    Ha már jónak látjuk a végén megbolondítjuk a provence krémmel, ez lehet meleg szendvicshez való krém is.

    Köretként spagetti tésztával tálaltam .Hát nagyon finom érdemes kipróbálni.

    Tipp:

    Imádom a sürgést forgást a konyhában, ezért próbálok saját elképzelés szerint is főzni. Többek között ez is egy ilyen receptem

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá