Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fiáker gulyás recept

Fiáker gulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Gyulyáshoz:

    • 40 dkg csontos marha nyak (ha tudunk venni, akkor szürke marhából készítsük)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 tv paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 evőkanál (mangalica) zsír
    • 1 csokor zellerlevél
    • 1 teáskanál köménymag
    • bors, só
    • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

    Krumpligombóchoz:

    • 4 közepes krumpli
    • 1 csokor smindling
    • 5 dkg (gép)sonka
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál teljeskiőrlésű búzaliszt

    Elkészítése:

    A hagymát tisztítás után kis kockákra vágjuk a hússal együtt.

    A zsírt felforrósítjuk és rádobjuk a hagymát és megdinszteljük, majd rárakjuk a húst a csontokkal együtt. Tovább pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és a köményt is hozzáadjuk.

    Addig pároljuk, amíg zsírjára sül, ekkor megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, majd annyi vizet öntünk rá, ami bőven ellepi. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot.

    Hozzáadjuk az összekötött zellercsokrot, a felaprított paprikát és paradicsomot, majd lefedjük és kis lángon készre főzzük.

    A körethez a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen krumplinyomóval áttörjük.

    Ha kihűt hozzáadjuk a tojást, az aprított snidlinget és sonkát, sót és a lisztet, majd összegyúrjuk. A kész tésztából kis gombócokat formázunk, majd lobogó, sós, olajos vízben kifőzzük.

    Akkor jók a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére, innentől még 3-4 percig főzzük, majd kiszedjük.

    A kész gulyást az elkészült gombócokkal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá