Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teknős fasírt recept

Teknős fasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált (pulyka)hús
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szelet kenyér (beáztatva)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint (őrölt)
    • fűszerpaprika ízlés szerint
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 150 g sajt
    • 210 g virsli
    • 1 ek napraforgó olaj
    • szegfűszeg vagy bors (szemnek)

    Elkészítése:

    A vöröshagymát felaprítjuk és megdinszteljük kevés olajon.

    A húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, majd összekeverjük a beáztatott és kinyomkodott kenyérszeletekkel, zsemlemorzsával, tojással és ízlés szerint fűszerezzük.

    6 cipót formázunk a masszából, tepsibe helyezzük és sajtcsíkokat teszünk rá (ez lesz a test és a páncél). Virsliből készülnek a lábai, a feje és a farka.

    A virslit harmadoljuk, majd félbe vágjuk és beleszurjuk a fasírtba ez lesz a lába.

    A virslit negyedbe vágjuk, beleszúrjuk a fasírtba ez lesz a feje, végét kicsit bevágjuk a virslinek, hogy süléskor szétnyíljon, így kicsit tátott szája lesz.

    Szemnek szegfűszeget vagy egész, szemes borsot használunk.

    180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük a fasírtokat.

    Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá