Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát felaprítjuk és megdinszteljük kevés olajon.
A húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, majd összekeverjük a beáztatott és kinyomkodott kenyérszeletekkel, zsemlemorzsával, tojással és ízlés szerint fűszerezzük.
6 cipót formázunk a masszából, tepsibe helyezzük és sajtcsíkokat teszünk rá (ez lesz a test és a páncél). Virsliből készülnek a lábai, a feje és a farka.
A virslit harmadoljuk, majd félbe vágjuk és beleszurjuk a fasírtba ez lesz a lába.
A virslit negyedbe vágjuk, beleszúrjuk a fasírtba ez lesz a feje, végét kicsit bevágjuk a virslinek, hogy süléskor szétnyíljon, így kicsit tátott szája lesz.
Szemnek szegfűszeget vagy egész, szemes borsot használunk.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük a fasírtokat.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.