Teknős fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált (pulyka)hús
  • 2 tojás
  • 2 szelet kenyér (beáztatva)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 150 g sajt
  • 210 g virsli
  • 1 ek napraforgó olaj
  • szegfűszeg vagy bors (szemnek)

Elkészítése:

A vöröshagymát felaprítjuk és megdinszteljük kevés olajon.

A húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, majd összekeverjük a beáztatott és kinyomkodott kenyérszeletekkel, zsemlemorzsával, tojással és ízlés szerint fűszerezzük.

6 cipót formázunk a masszából, tepsibe helyezzük és sajtcsíkokat teszünk rá (ez lesz a test és a páncél). Virsliből készülnek a lábai, a feje és a farka.

A virslit harmadoljuk, majd félbe vágjuk és beleszurjuk a fasírtba ez lesz a lába.

A virslit negyedbe vágjuk, beleszúrjuk a fasírtba ez lesz a feje, végét kicsit bevágjuk a virslinek, hogy süléskor szétnyíljon, így kicsit tátott szája lesz.

Szemnek szegfűszeget vagy egész, szemes borsot használunk.

180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük a fasírtokat.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.