Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia sajttal és baconnel recept

Stefánia sajttal és baconnel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 csomag szeletelt bacon
    • 15 dkg sajt
    • 1 darab zsemle
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • ételízesítő
    • csipet őrölt szerecsendió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pirítsuk meg, majd hűtsük ki.

    A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor megszívta magát alaposan nyomkodjuk ki.

    A húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, a préselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a csipetnyi szerecsendióval, majd keverjük jól el, adjuk hozzá az egész tojást és alaposan gyúrjuk össze a masszát.

    Egy nagyobb darab sütőpapírt vagy folpack fóliát terítsünk ki az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húst, majd közvetlenül a massza egyik végéhez fektessük le a bacon szeleteket.

    Ezután a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, szórjuk rá a húsra, majd a fólia segítségével kezdjük el feltekerni, úgy hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a feltekerést.

    Egy tepsit béleljük ki sütőpapírral, helyezzük rá a baconba tekert hústekercset, majd fedjük le sütőpapírral a tepsit.

    Helyezzük be az előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten pároljuk kb 45 percig. majd vegyük le a fóliát és süssük tovább míg szép színű lesz.

    Amint kihűlt szeletelhetjük is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá