Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pirítsuk meg, majd hűtsük ki.
A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor megszívta magát alaposan nyomkodjuk ki.
A húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, a préselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a csipetnyi szerecsendióval, majd keverjük jól el, adjuk hozzá az egész tojást és alaposan gyúrjuk össze a masszát.
Egy nagyobb darab sütőpapírt vagy folpack fóliát terítsünk ki az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húst, majd közvetlenül a massza egyik végéhez fektessük le a bacon szeleteket.
Ezután a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, szórjuk rá a húsra, majd a fólia segítségével kezdjük el feltekerni, úgy hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a feltekerést.
Egy tepsit béleljük ki sütőpapírral, helyezzük rá a baconba tekert hústekercset, majd fedjük le sütőpapírral a tepsit.
Helyezzük be az előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten pároljuk kb 45 percig. majd vegyük le a fóliát és süssük tovább míg szép színű lesz.
Amint kihűlt szeletelhetjük is.