Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia húsgolyó recept

Stefánia húsgolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    8 darabhoz

    • 600 g darált hús
    • 4 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30-40 g zabpehely
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál snidling
    • só, bors, Erős Paprika

    Elkészítése:

    A tojásokat előző napon megfőzzük, kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Így szépen lejön a héja, és jól szeletelhető lesz.

    A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és a tojással.

    Összegyúrjuk, majd annyi zabpelyhet teszünk hozzá, hogy jól formázható legyen.

    Elkészítjük a golyókat:

    A tojásokat keresztben kettévágjuk. Vagyis a tojás hegye balra néz, a talpa pedig jobbra és középen átvágjuk.

    A húsból lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk, közepébe teszünk egy fél tojást és becsomagoljuk.

    Folytatjuk, míg az alapanyag elfogy.

    Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük.

    Főzelékkel vagy salátával tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá