Polpetti recept

A polpettihez:
- 25 dkg darált hús
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 teáskanál petrezselyem apróra vágva
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 5 dkg parmezán sajt
- olíva olaj
- só
- bors
A paradicsom szószhoz.
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 teáskanál morzsolt bazsalikom
- 2 teáskanál morzsolt oregano
- 0,5 l paradicsompüré
- só
- bors
- olíva olaj
- +0,5 kg spagetti tészta
Elkészítése:
A polpetti elkészítéséhez tegyük a darált húst, a zsemlemorzsát, a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, a fokhagymát és a sajtot egy tálba, majd jól keverjük össze. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Formáljunk a kezünkkel apró, dió méretű húsgolyókat. A húsgolyókat tegyük egy tepsibe, és fólia alatt süssük őket előmelegített sütőben 10 percig. Ezután forgassuk meg őket, és süssük további 10 percig. Ha a hús elég zsíros, vagy tettünk hozzá olajat, a tepsibe már nem szükséges olaj.
A paradicsomszósz elkészítéséhez az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk üvegesre egy kis olajon, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Forraljuk el a paradicsom víztartalmának legalább a harmadát, majd tegyük bele a fokhagymát és a fűszereket. A főzés végén tegyük a polpettiket is a szószba, és rövid ideig pároljuk össze az ízeket, vigyázva, hogy a gombócok ne essenek szét.
Közben főzzük al dentére a spagettit. Tálaláskor halmozzunk a tésztára a polpettiből és a paradicsomszószból, és ízlés szerint reszeljünk egy kevés sajtot a tetejére.
A polpettihez egy könnyű vörösbort, például egy portugiesert ajánlanék.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »