Őzgerinces, sajtos fasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 3 zsemle beáztatva
- 2 gész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só
- őrölt bors
- majoránna
- bazsalikom
- rozmaring
- 150 g sajt
Elkészítése:
A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk.
A hagymákat apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk az olajon.
A húst egy tálba tesszük és a zsemlékkel, a tojásokkal, a hagymákkal, a fűszerekkel, és jól összedolgozzuk.
Az őzgerincformát kibéleljük sütőpapírral. A hús felét a formába tesszük, a két ujjunkkal kis mélyedést húzunk bele és a hosszú csíkokra vágott sajtot beletesszük, majd rásimítjuk a többi húst és ráhajtjuk a sütőpapírt a tetején.
180 fokos sütőben készre sütjük a húst kb 40-45 perc alatt. Pecsenyés tálra borítjuk a fasírtot. lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a sütőbe, hogy színt kapjon.
Szinte bármilyen körettel és savanyúsággal tálalhatjuk.
Tipp:
Bármivel tölthetjük a húsunkat: főtt tojással, főtt zöldségekkel, mindegyikkel finom .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »