Kelkáposztás fasírt recept
                            Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
 - fél fej kelkáposzta (közepes)
 - 1 fej vöröshagyma
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 2 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 szikkadt zsemle
 - só, őrölt fekete bors
 - pirospaprika
 - zsemlemorzsa
 
Elkészítése:
A kelkáposztát csíkokra vágom, majd sós vízben előfőzöm.
A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és kevés zsiradékon, hozzáadva az előfőzött, csíkokra vágott kelkáposztát megfonnyasztom.
A megfonnyadt hagymát a darált húshoz öntöm, ráütök két tojást, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát.
Egy tálban vízbe áztatom a 2 szikkadt zsemléket, majd jól kinyomkodva őket és a darált húshoz adom.
Elkezdem összegyúrni a fasírtalapot, közben sózom, borsozom és pirospaprikát is szórok rá.
Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adok hozzá, hogy masszívabb legyen.
A begyúrt alapból golyókat készítek, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütöm.
Tipp:
Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









