Kelkáposztás fasírt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- fél fej kelkáposzta (közepes)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szikkadt zsemle
- só, őrölt fekete bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kelkáposztát csíkokra vágom, majd sós vízben előfőzöm.
A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és kevés zsiradékon, hozzáadva az előfőzött, csíkokra vágott kelkáposztát megfonnyasztom.
A megfonnyadt hagymát a darált húshoz öntöm, ráütök két tojást, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát.
Egy tálban vízbe áztatom a 2 szikkadt zsemléket, majd jól kinyomkodva őket és a darált húshoz adom.
Elkezdem összegyúrni a fasírtalapot, közben sózom, borsozom és pirospaprikát is szórok rá.
Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adok hozzá, hogy masszívabb legyen.
A begyúrt alapból golyókat készítek, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütöm.
Tipp:
Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »