Kelkáposztás fasírt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- fél fej kelkáposzta (közepes)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szikkadt zsemle
- só, őrölt fekete bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kelkáposztát csíkokra vágom, majd sós vízben előfőzöm.
A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és kevés zsiradékon, hozzáadva az előfőzött, csíkokra vágott kelkáposztát megfonnyasztom.
A megfonnyadt hagymát a darált húshoz öntöm, ráütök két tojást, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát.
Egy tálban vízbe áztatom a 2 szikkadt zsemléket, majd jól kinyomkodva őket és a darált húshoz adom.
Elkezdem összegyúrni a fasírtalapot, közben sózom, borsozom és pirospaprikát is szórok rá.
Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adok hozzá, hogy masszívabb legyen.
A begyúrt alapból golyókat készítek, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütöm.
Tipp:
Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »