Karácsonyi különleges fasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 50 dkg darált sertéshús
- 25 dkg szárnyas máj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 közepes sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- szeletelt bacon
- 6 dkg kockázott bacon
- borsikafű, majoránna, rozmaring, füstölt fűszerpaprika, őrölt köménymag, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk és apróra vágjuk a megtisztított hagymával együtt. A répát meghámozzuk és lereszeljük.
A májon maradt hártyát és egyéb nem odaillő dolgokat levágjuk, megmossuk és kisebb darabokra felvágjuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a kétféle darált húst, hozzáadjuk a kockázott bacont, a zöldségeket és ízlés szerint fűszerezzük a borsikafűvel, majoránnával, rozmaringgal, füstölt és édes fűszerpaprikával, köménymaggal, sóval, borssal és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Alaposan összedolgozzuk a masszát. Végül óvatosan beleforgatjuk a májdarabokat is.
Egy kenyérsütő vagy kalácssütő, hosszúkás formát kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy a szélén túllógjon, majd a húsmasszát egyenletesen belenyomkodjuk és alufóliával befedjük.
180 fokos sütőben sütjük 1-1,5 órán át. Ekkor levesszük róla az alufóliát, óvatosan átfordítjuk egy tepsibe és szép pirosra sütjük.
Akkor szeljük, amikor langyosra hűlt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »