Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi különleges fasírt recept

Karácsonyi különleges fasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált pulykahús
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 25 dkg szárnyas máj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 paprika
    • 1 közepes sárgarépa
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • szeletelt bacon
    • 6 dkg kockázott bacon
    • borsikafű, majoránna, rozmaring, füstölt fűszerpaprika, őrölt köménymag, só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A paprikát kicsumázzuk és apróra vágjuk a megtisztított hagymával együtt. A répát meghámozzuk és lereszeljük.

    A májon maradt hártyát és egyéb nem odaillő dolgokat levágjuk, megmossuk és kisebb darabokra felvágjuk.

    Egy nagyobb edénybe tesszük a kétféle darált húst, hozzáadjuk a kockázott bacont, a zöldségeket és ízlés szerint fűszerezzük a borsikafűvel, majoránnával, rozmaringgal, füstölt és édes fűszerpaprikával, köménymaggal, sóval, borssal és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

    Alaposan összedolgozzuk a masszát. Végül óvatosan beleforgatjuk a májdarabokat is.

    Egy kenyérsütő vagy kalácssütő, hosszúkás formát kibélelünk bacon szeletekkel úgy, hogy a szélén túllógjon, majd a húsmasszát egyenletesen belenyomkodjuk és alufóliával befedjük.

    180 fokos sütőben sütjük 1-1,5 órán át. Ekkor levesszük róla az alufóliát, óvatosan átfordítjuk egy tepsibe és szép pirosra sütjük.

    Akkor szeljük, amikor langyosra hűlt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá