Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgolyók zöldségágyon recept

Húsgolyók zöldségágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús (ízlés szerint sózva, boroszva, majd diónyi golyókat formázunk belőle)
    • 1 kg burgonya
    • 30 dkg koktélparadicsom
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 sárgarépa
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek búzadara
    • 5 ek majonéz
    • 1 tk kurkuma
    • 2 tk mustár
    • bors
    • 1 kis csokor kapor
    • olaj

    Elkészítése:

    Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben megszórjuk a kurkumával. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni.

    A burgonyát lereszeljük a reszelő közepes lyukán. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a tojással, a búzadarával, a sóval, a borssal és az apróra vágott kaporral. Hozzáadjuk a hagymás, répás keveréket is.

    Egy kiolajozott, közepes méretű tepsiben elterítjük.

    Finoman belenyomkodjuk a tetejébe a vizes kézzel formázott húsgombócokat és a koktélparadicsomot.

    Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük (kb 40 perc alatt).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá