Húsgolyók zöldségágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (ízlés szerint sózva, boroszva, majd diónyi golyókat formázunk belőle)
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek búzadara
  • 5 ek majonéz
  • 1 tk kurkuma
  • 2 tk mustár
  • bors
  • 1 kis csokor kapor
  • olaj

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben megszórjuk a kurkumával. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni.

A burgonyát lereszeljük a reszelő közepes lyukán. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a tojással, a búzadarával, a sóval, a borssal és az apróra vágott kaporral. Hozzáadjuk a hagymás, répás keveréket is.

Egy kiolajozott, közepes méretű tepsiben elterítjük.

Finoman belenyomkodjuk a tetejébe a vizes kézzel formázott húsgombócokat és a koktélparadicsomot.

Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük (kb 40 perc alatt).