Húsgolyók krémes kapormártásban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A golyókhoz:
- 50 dkg sertés darálthús
- 2 kávéskanál só
- 2 csipet bors
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- a sütéshez étolaj
A mártáshoz:
- 4 evőkanál étolaj
- 4 evőkanál liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 2 kávéskanál só
- 2 teáskanál ecet (10 %-os)
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál vágott kapor
Elkészítése:
A darált húst ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, apróra reszelt vöröshagymával. Vizes kézzel kisebb golyókat formálunk, majd felforrósított olajban körbesütjük minden oldalát.
A mártáshoz az olajban megpirítjuk a lisztet, ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, felöntjük a főzőtejszínnel (kicsit sűrűbb tejjel hígíthatjuk még) és beleforgatjuk a golyókat és meghintjük a kaporral.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









