Húsgolyók krémes kapormártásban recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A golyókhoz:
- 50 dkg sertés darálthús
- 2 kávéskanál só
- 2 csipet bors
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- a sütéshez étolaj
A mártáshoz:
- 4 evőkanál étolaj
- 4 evőkanál liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 2 kávéskanál só
- 2 teáskanál ecet (10 %-os)
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál vágott kapor
Elkészítése:
A darált húst ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, apróra reszelt vöröshagymával. Vizes kézzel kisebb golyókat formálunk, majd felforrósított olajban körbesütjük minden oldalát.
A mártáshoz az olajban megpirítjuk a lisztet, ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, felöntjük a főzőtejszínnel (kicsit sűrűbb tejjel hígíthatjuk még) és beleforgatjuk a golyókat és meghintjük a kaporral.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.