Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgolyók krémes kapormártásban recept

Húsgolyók krémes kapormártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A golyókhoz:

    • 50 dkg sertés darálthús
    • 2 kávéskanál só
    • 2 csipet bors
    • 3 nagy gerezd fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • a sütéshez étolaj

    A mártáshoz:

    • 4 evőkanál étolaj
    • 4 evőkanál liszt
    • 200 ml főzőtejszín
    • 2 kávéskanál só
    • 2 teáskanál ecet (10 %-os)
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 teáskanál vágott kapor

    Elkészítése:

    A darált húst ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, apróra reszelt vöröshagymával. Vizes kézzel kisebb golyókat formálunk, majd felforrósított olajban körbesütjük minden oldalát.

    A mártáshoz az olajban megpirítjuk a lisztet, ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, felöntjük a főzőtejszínnel (kicsit sűrűbb tejjel hígíthatjuk még) és beleforgatjuk a golyókat és meghintjük a kaporral.

    Párolt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá