Húsgolyók krémes kapormártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A golyókhoz:

  • 50 dkg sertés darálthús
  • 2 kávéskanál só
  • 2 csipet bors
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • a sütéshez étolaj

A mártáshoz:

  • 4 evőkanál étolaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 kávéskanál só
  • 2 teáskanál ecet (10 %-os)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál vágott kapor

Elkészítése:

A darált húst ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, apróra reszelt vöröshagymával. Vizes kézzel kisebb golyókat formálunk, majd felforrósított olajban körbesütjük minden oldalát.

A mártáshoz az olajban megpirítjuk a lisztet, ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, felöntjük a főzőtejszínnel (kicsit sűrűbb tejjel hígíthatjuk még) és beleforgatjuk a golyókat és meghintjük a kaporral.

Párolt rizzsel tálaljuk.