Cukkini alapú szilvás gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 400 g cukkini
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50g vaj
- 50 g búza finomliszt
- 200-250 g teljes kiőrlésű búzaliszt (amennyit felvesz)
- só
Töltelék:
- szilva
- fahéjas édesítő (ki milyet használ)
Morzsához:
- 50 g vaj
- 150 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, magját eltávolítjuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük.
Sózzuk és kb 15 percig pihentetjük.
Ez idő alatt a vajon aranybarnára pirítjuk a morzsát.
A szilvákat megmossuk és félbe vágjuk. Előkészítjük a fahéjas édesítőt.
A cukkini levét kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a finomlisztet és a teljes kiőrlésű egy részét visszatartva összegyúrjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a hagyományos, burgonyás verzióval megegyező állagú legyen a tészta.
Vizet forralunk.
A tésztát lisztezett nyújtótáblán kinyújtjuk és felvágjuk, egy-egy fél szilvát teszünk a lapokra, azokra pedig fél teáskanálnyi fahéjas édesítőt.
Gombócokat formázunk, lisztezett felületre sorakoztatjuk. Amikor a felével elkészültünk, akkor a forrásban lévő vízbe tesszük. A gombócok akkor főttek meg, ha feljönnek a víz felszínére.
Alaposan lecsepegtetjük és a morzsában megforgatjuk. Közben elkészítjük a maradék tésztát is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »