Fasírt petrzselymes burgonyával recept
                            Hozzávalók:
Fasírt:
- 50 dkg darált hús
 - 1 nyers 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 áztatott, majd kinyomkodott zsemle
 - 2 gerezd fokhagyma
 - só, őrölt bors ízlés szerint
 
Sütéshez:
- 3 dl olaj
 - 10 dkg zsemlemorzsa
 
Körethez:
- 1 kg burgonya
 - 1 csokor petrezselyemzöld
 
Elkészítése:
A darált húst elkeverjük az áztatott és kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a tojást, a préselt fokhagymát, sót és a borsot ízlés szerint. Az egészet alaposan összedolgozzuk és a masszából gombócokat formázunk, amiket megforgatunk a zsemlemorzsában.
A kész fasírtokat felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
Közben a meghámozott burgonyát apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
A burgonya levét leöntjük csak egy kevés maradjon rajta, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a forró olajból teszünk rá, amiben a fasírtok sültek. A burgonyát összetörjük nagyobb darabokra egy villával.
Az elkészült burgonyát a fasírttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









