Fasírt petrzselymes burgonyával recept
Hozzávalók:
Fasírt:
- 50 dkg darált hús
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 áztatott, majd kinyomkodott zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors ízlés szerint
Sütéshez:
- 3 dl olaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
Körethez:
- 1 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A darált húst elkeverjük az áztatott és kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a tojást, a préselt fokhagymát, sót és a borsot ízlés szerint. Az egészet alaposan összedolgozzuk és a masszából gombócokat formázunk, amiket megforgatunk a zsemlemorzsában.
A kész fasírtokat felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
Közben a meghámozott burgonyát apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
A burgonya levét leöntjük csak egy kevés maradjon rajta, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a forró olajból teszünk rá, amiben a fasírtok sültek. A burgonyát összetörjük nagyobb darabokra egy villával.
Az elkészült burgonyát a fasírttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









