Fasírt petrzselymes burgonyával recept

Hozzávalók:
Fasírt:
- 50 dkg darált hús
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 áztatott, majd kinyomkodott zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors ízlés szerint
Sütéshez:
- 3 dl olaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
Körethez:
- 1 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A darált húst elkeverjük az áztatott és kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a tojást, a préselt fokhagymát, sót és a borsot ízlés szerint. Az egészet alaposan összedolgozzuk és a masszából gombócokat formázunk, amiket megforgatunk a zsemlemorzsában.
A kész fasírtokat felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
Közben a meghámozott burgonyát apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
A burgonya levét leöntjük csak egy kevés maradjon rajta, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a forró olajból teszünk rá, amiben a fasírtok sültek. A burgonyát összetörjük nagyobb darabokra egy villával.
Az elkészült burgonyát a fasírttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »