Egyszerű rakott tök recept

Hozzávalók:
- 1 kg tök
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 kis csokor kapor
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 3 evőkanál olaj
- só, őrölt bors, kömény, ízlés szerint
Elkészítése:
Pörkölt alapot készítünk, amiben a darált húst megfőzzük. Mikor félig megfőtt a hús, akkor belefőzzük a rizst is.
A tököt kettévágjuk és meghámozzuk.
Egy kis tepsit kiolajozunk, aljára reszeljük a tök egyik felét, picit sózzuk és megszórjuk vágott kaporral, majd rámerjük a rizses-darálthúst, ennek tetejére reszeljük a tök másik felét, sózzuk és megszórjuk vágott kaporral.
Végül a tetejére kenjük a tejfölt és 1 kanál olajjal lesimítjuk.
180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.
A tököt nem kell előfőzni, megpuhul a saját levében!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »