Egyszerű rakott tök recept

Hozzávalók:
- 1 kg tök
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 kis csokor kapor
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 3 evőkanál olaj
- só, őrölt bors, kömény, ízlés szerint
Elkészítése:
Pörkölt alapot készítünk, amiben a darált húst megfőzzük. Mikor félig megfőtt a hús, akkor belefőzzük a rizst is.
A tököt kettévágjuk és meghámozzuk.
Egy kis tepsit kiolajozunk, aljára reszeljük a tök egyik felét, picit sózzuk és megszórjuk vágott kaporral, majd rámerjük a rizses-darálthúst, ennek tetejére reszeljük a tök másik felét, sózzuk és megszórjuk vágott kaporral.
Végül a tetejére kenjük a tejfölt és 1 kanál olajjal lesimítjuk.
180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.
A tököt nem kell előfőzni, megpuhul a saját levében!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »