Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű babgulyás recept

Egyszerű babgulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 vörösbab konzerv
    • 35 dkg sertéslapocka
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál fűszerpaprika
    • só, őrölt bors, gulyáskrém, vegeta ízlés szerint

    Rántás:

    • 2 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál liszt

    Csipetke:

    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt

    Elkészítése:

    Az olajon megdinszteljük a hámozott, darabolt hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát és a kockára vágott húst.

    Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, ízesítjük sóval, borssal, vegetával és gulyáskrémmel ízlés szerint. Ha főzés közben szükséges, akkor közben a vizet pótoljuk.

    Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk és csipetkékét készítünk, amit forró, sós vízben kifőzünk.

    Mikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a konzerveket a levével együtt és főzzük még 10 percig.

    Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amit a leveshez adunk és összeforraljuk.

    Végül a kifőtt csipetkét is belekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá