Egyszerű babgulyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyszerű babgulyás

Hozzávalók:

  • 2 vörösbab konzerv
  • 35 dkg sertéslapocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, őrölt bors, gulyáskrém, vegeta ízlés szerint

Rántás:

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt

Csipetke:

  • 1 nagyobb tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítése:

Az olajon megdinszteljük a hámozott, darabolt hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát és a kockára vágott húst.

Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, ízesítjük sóval, borssal, vegetával és gulyáskrémmel ízlés szerint. Ha főzés közben szükséges, akkor közben a vizet pótoljuk.

Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk és csipetkékét készítünk, amit forró, sós vízben kifőzünk.

Mikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a konzerveket a levével együtt és főzzük még 10 percig.

Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amit a leveshez adunk és összeforraljuk.

Végül a kifőtt csipetkét is belekeverjük.