Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált hússal töltött ladik recept

Darált hússal töltött ladik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db közepes burgonya( kb 65 dkg )

    A töltelékhez:

    • 30 dkg darált hús
    • 1 db kisebb vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, ízlés szerint
    • Őrölt bors:ízlés szerint
    • 1 kis csokor petrezselyem zöldje aprítva
    • 5 dkg reszelt sajt

    A tetejére:

    • 2 dl tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük és lehúzzuk a héjukat.

    Kettévágjuk őket, a közepüket kivájjuk, majd az alját egyenesre vágjuk.

    A darált húst összekeverjük, a burgonya törlemelékkel, a finomra vágott hagymákkal és pépesre keverjük.

    Fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a friss, aprított petrezselyem zöldet és a reszelt sajtot.

    A krumplikat kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd megtöltljük őket és visszatesszük a tetejüket.

    A tetejére a tejfölt a tojással kikeverjük, majd megkenjük vele a burgonyákat és megszórjuk reszelt sajttal.

    Alufóliával betakarjuj, majd 250 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon 5-6 percig pirítjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá