Darált hússal töltött ladik recept

Hozzávalók:
- 8 db közepes burgonya( kb 65 dkg )
- só
A töltelékhez:
- 30 dkg darált hús
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, ízlés szerint
- Őrölt bors:ízlés szerint
- 1 kis csokor petrezselyem zöldje aprítva
- 5 dkg reszelt sajt
A tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük és lehúzzuk a héjukat.
Kettévágjuk őket, a közepüket kivájjuk, majd az alját egyenesre vágjuk.
A darált húst összekeverjük, a burgonya törlemelékkel, a finomra vágott hagymákkal és pépesre keverjük.
Fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a friss, aprított petrezselyem zöldet és a reszelt sajtot.
A krumplikat kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd megtöltljük őket és visszatesszük a tetejüket.
A tetejére a tejfölt a tojással kikeverjük, majd megkenjük vele a burgonyákat és megszórjuk reszelt sajttal.
Alufóliával betakarjuj, majd 250 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon 5-6 percig pirítjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »