Darált hússal töltött ladik recept
Hozzávalók:
- 8 db közepes burgonya( kb 65 dkg )
- só
A töltelékhez:
- 30 dkg darált hús
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, ízlés szerint
- Őrölt bors:ízlés szerint
- 1 kis csokor petrezselyem zöldje aprítva
- 5 dkg reszelt sajt
A tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük és lehúzzuk a héjukat.
Kettévágjuk őket, a közepüket kivájjuk, majd az alját egyenesre vágjuk.
A darált húst összekeverjük, a burgonya törlemelékkel, a finomra vágott hagymákkal és pépesre keverjük.
Fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a friss, aprított petrezselyem zöldet és a reszelt sajtot.
A krumplikat kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd megtöltljük őket és visszatesszük a tetejüket.
A tetejére a tejfölt a tojással kikeverjük, majd megkenjük vele a burgonyákat és megszórjuk reszelt sajttal.
Alufóliával betakarjuj, majd 250 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon 5-6 percig pirítjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!