Darált hússal töltött ladik

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 db közepes burgonya( kb 65 dkg )

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, ízlés szerint
  • Őrölt bors:ízlés szerint
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje aprítva
  • 5 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük és lehúzzuk a héjukat.

Kettévágjuk őket, a közepüket kivájjuk, majd az alját egyenesre vágjuk.

A darált húst összekeverjük, a burgonya törlemelékkel, a finomra vágott hagymákkal és pépesre keverjük.

Fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a friss, aprított petrezselyem zöldet és a reszelt sajtot.

A krumplikat kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd megtöltljük őket és visszatesszük a tetejüket.

A tetejére a tejfölt a tojással kikeverjük, majd megkenjük vele a burgonyákat és megszórjuk reszelt sajttal.

Alufóliával betakarjuj, majd 250 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon 5-6 percig pirítjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!